Viceprimarii Gelu Tofan și Mihai Mihăilescu au dat startul campaniei „Vinerea Verde” la Pitești. Au înlocuit mașina cu bicicleta

Viceprimarul liberal, Gelu Tofan și colegul său, USR-istul Mihai Mihăilescu au răspuns apelului făcut de Primăria Pitești pentru campania „Vinerea Verde” și au venit în această dimineață cu bicicleta la serviciu. Cei doi au decis să lase acasă autoturismele personale și să fie ei un exemplu pentru piteșteni și angajații din Primăria Pitești sau din instituțiile din subordine, folosind un mijloc alternativ de transport.

Gelu Tofan, viceprimar: „Este o acțiune a ministerului la care a aderat și Primăria Pitești. Am considerat că nu trebuie să rămână o acțiune pusă numai pe hârtie, ci și să o punem și în practică. Iar exemplul personal este cel mai corect, din punctul meu de vedere. Voi continua să respect acest proiect și să-i conving pe cât mai mulți să adere la el.”

Primăria Pitești s-a alăturat proiectului „Vinerea Verde” inițiat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, o inițiativă menită să reducă poluarea cauzată de transportul cu mașinile personale în marile orașe. Campania a început deja în alte localități și se derulează sub sloganul „STOP! Azi mașina stă pe loc”  și are rolul de a încuraja utilizarea transportului alternativ de către toți angajații din instituțiile publice în scopul reducerii poluării și, implicit, a emisiilor de carbon. Scopul acestei inițiativei la nivel local este ca astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *