Primarul din Corbeni sună adunarea pe Valea Argeșului
Cu ursul la miting

Primarul comunei Corbeni, Nicolae Dinică a anunțat că în data de 29 iunie, începând cu ora 12:00 va avea loc la Bucuresti în fața Ministerului Mediului Apelor si Pădurilor o manifestare pașnică, ce are ca scop aducerea la cunoștiința autorităților a situației reale din țară,cât mai ales în zona de nord a Argeșului, cu privire la problemele cauzate de numărul mare de animale sălbatice scăpate de sub control, precum și a pagubelor create de acestea fermierilor și a riscurilor zilnice la care oamenii sunt expusi.
“Toți aceia dintre dumneavoastră care sunt interesați de participarea la acest eveniment vă rugăm să ne comunicați prin email:primaria_corbeni@yahoo.com sau tel: 0248730236 in cel mai scurt timp posibil. De asemenea, vă facem cunoscut că Primăria Corbeni a făcut mai multe adrese către:INSTITUȚIA PREFECTULUI-JUDEȚUL ARGEȘ;GARDA FORESTIERĂ, PLOIEȘTI;AGENȚIA PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI ARGEȘ;OCOLUL SILVIC VIDRARU si ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ A VÂNĂTORILOR ȘI PESCARILOR ARGEȘ ,prin care se solicită luarea măsurilor necesare pentru îndepărtarea urșilor din localitate care pe lângă pagubele făcute au înspăimântat cetățenii din comună! Datorită cererilor înregistrate de către persoanele păgubite a fost convocată Comisia de constatare și evaluare a pagubelor produse de speciile de faună de interes cinegetic animalelor domestice , in data de 24.03.2021 respectiv data de 17.06.2021 .Vocea celor afectati trebuie auzită și să conteze în luarea deciziilor și găsirea unor soluții urgente!!!”, a explicat primarul comunei Corbeni, Nicolae Dinică.
De câțiva ani, ursii fac prăpăd în mai multe comune din Argeș. Animalele sălbatice intră în gospodăriile oamenilor din zona de nord a județului și omoară oile și mieii sătenilor. Din această cauză, seară de seară oamenii stau cu sufletul la gură de teamă că ursul va ataca gospodăria lor. Situatia pare să fi scăpat de sub control, iar autoritățile sunt neputincioase. Argesenii care locuiesc in partea de nord a judetului spun că sunt prea mulţi urşi, atât de mulţi încât nu mai pot să-şi cultive terenurile și că se tem pentru viața lor. Oamenii sunt forţaţi să-şi abandoneze activităţile agricole şi terenurile şi le este frică să iasă din sate.
“În acest an am avut 2 gospodării atacate de urși și 11 oi omorâte. Oamenii sunt disperați, le este teamă să mai iasă afară din case. Cu toate că am extins iluminatul stradal, urșii nu se mai tem de lumină și apar noaptea pe străzile din comuna noastră. Am avut cazuri când persoanele care se întoarceau acasă de la schimbul doi s-au întâlnit cu ursul pe străzi. De frică oamenii au avut atacuri de panică”, a adăugat primarul Dinică.
Mare parte din asociațiile pentru protecția mediului condamnă masacrul animalelor sălbatice. În schimb, autoritățile susțin că este nevoie de reducerea populației de urs brun, pentru a proteja oamenii

About The Author

Related posts

1 Comment

  1. Alina

    Trebuie luate masuri clare pentru controlul populatiei de ursi. Unii pot fi relocati in alte zone din Uniunea Europeana, altii neutralizati/sterilizati pentru a mentine numarul lor sub control. ONG-urile care actioneaza in suportul acestora ar trebui sa finanteze aceste activitati pentru a asigura o balanta armonioasa intre habitatul pe care tara noastra il ofera si numarul de ursi.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *