MINISTRUL MUNCII ȘI PROTECȚIEI SOCIALE- VIZITĂ DE LUCRU LA DACIA ȘI INSTITUȚIILE SUBORDONATE DIN ARGEȘ

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a fost joi în Argeș, într-o vizită de lucru. Aceasta s-a deplasat, în prima parte a zilei, la uzina Dacia din Mioveni, împreună cu președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, cu inspectorul general de stat de la Inspecția Muncii, Dantes Nicolae Bratu și cu șeful ITM Argeș, Ion Samoilă.La Dacia, ministrul Raluca Turcan și membrii delegației au discutat cu reprezentanții companiei, dar și cu liderii Sindicatului Automobile Dacia și cu o parte dintre angajați. De asemenea, ministrul Muncii a vizitat fabrica de automobile. Cei din conducerea Dacia au apreciat sprijinul oferit de Guvernul liberal în timpul pandemiei, susținând că măsurile luate au ajutat la păstrarea locurilor de muncă. Totuși, din cauza crizei sanitare, Dacia a înregistrat anul trecut o scădere a producție de mașini, 259.000 de unități ieșind pe porțile fabricii, spre deosebire de 349.000, în 2019. În prezent, dintre cei aproximativ 13.000 de angajați, 85% lucrează în producție.

Dacia organizează o amplă campanie de vaccinare a angajaților, reprezentanții companiei sperând să imunizeze cât mai curând 80% dintre angajați. Reprezentanții Dacia au cerut sprijin pentru învățământul dual, existând un proiect în acest sens, susținut și de ACAROM, IȘJ Argeș, Universitatea din Pitești, Primăria Mioveni și Liceul Tehnologic din Mioveni. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, i-a informat pe cei din companie că, prin PNRR, este prevăzută o finanțare consistentă pentru învățământul dual. Președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu, i-a asigurat pe oficialii Dacia că subiectul a fost dezbăutut cu ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. La întâlnirea cu reprezentanții SAD, ministrul Muncii și Protecției Sociale l-a asigurat pe președintele Viorel Ungureanu că este deschisă la dialog și că așteaptă propunerile lor.

“M-am bucurat să găsesc o companie performantă, foarte tehnologizată, cu un management profesionist. Am vorbit atât cu copii, care fac practică, cât și cu angajați cu experiență și membri ai sindicatului. Vă garantez că o să mai vin în Argeș, pentru că aici economia e puternică și există multe probleme de dezbătut în domeniul muncii”, a declarat Raluca Turcan după vizita la Dacia.Ministrul Raluca Turcan a fost apoi la Casa Județeană de Pensii, Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială și la AJOFM Argeș, unde a discutat cu salariații și cu cei din conducerea instituțiilor.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *