Dispeceratul taxi motiv de scandal la primărie 3.000 euro o licență la negru

În acest moment, în municipiul Curtea de Argeş sunt 134 de taxiuri și niciun dispecerat. Practic, în Orașul Regal dacă nu mergi frecvent cu un taxi nu știi la ce număr să suni pentru a cere o mașină. Recent, o firmă a cerut să înfiinţeze un dispecerat, iar consilierii locali au adoptat o hotărâre, conform legii. De aici și până la scandal nu a mai fost decât un pas! Joia trecută, în fața primăriei din Curtea de Argeș s-au strâns zeci de taximetriști care au protestat față de decizia administrației locale de a înființa un dispecerat. Oamenii au spus că vor să vorbească cu reprezentanți ai administrației locale pentru că ei vin cu propuneri viabile.

Marți dimineața, taximetriștii argeșeni au fost invitați la primărie pentru discuții, iar după o oră singura propunere concretă venită din partea taximetriștilor a fost de amânare a implementării dispeceratului cu 3 sau 4 luni pentru a putea înființa un nou dispecerat. La discuții au participant aproape toți taximetriștii, ing. Mihaela Dumitrache șeful Compartimentului  Autorizare și Control din cadrul primăriei, precum și consilierul Mădălin Marinescu, vicepreședintele PNL Curtea de Argeș. “O să vorbesc cu domnul primar și o să-i explic ceea ce s-a discutat la această întâlnire, după care o să vă transmit răspunsul autorităților!”, a declarat Mihaela Dumitrache. Ca în orice domeniu, și în taximetrie sunt oameni care își văd doar propriu interes. “Dacă nu achităm 100 lei în termen de 15 zile pentru implementarea dispeceratului, vom plăti 300 lei după! Așa ni s-a spus! Am fost avertizați că vom rămâne fără licențe , dacă nu ne vom înscrie pentru dispecerat!”. “Noi nu v-am amenințat, acestea sunt fanteziile unora! Noi v-am explicat că am demarat documentele pentru realizarea dispeceratului de taxi în Curtea de Argeș. S-a știut! Nu am făcut nimic pe ascuns!” Practic, taximetriștii din Curtea de Argeș s-au împărțit în mai multe tabere și nu reușesec să ajungă la un consens. “Problema dumneavoastră este că l-am făcut eu! De zece ani putea oricine să demareze acest proiect! Dacă vreți să vă ocupați de dispecerat eu vi-l donez pe al meu! Vă dau toată baza tehnico-materială, bulinele și stația pentru dispecer ca să le administrați voi! Mie nu îmi dați nimic! Am însă o pretenție-îl faceți functional, pe perioada pandemiei de la ora 06.00-22.00, cu mentenanță și angajați!”, a declarat patronul firmei de taxi care a demarat procedura de înființare a dispeceratului. Pe de altă parte, dintre cei prezenți în sală nu a existat niciun doritor. “Eu nu vreau să-mi asum acest dispecerat! Nu vreau să mă complic!” Practic taximetriștii care o oră au vorbit despre înființarea unui nou dispecerat, nu au dorit să-și asume răspunderea și au adoptat poziția ghiocelului, cu capul între umeri!

Consilierul liberal Mădălin Marinescu a spus că va merge la primar cu propunerea de amânare a proiectului pentru înființarea dispeceratului de taxi. “Verificăm legea și vedem ce se poate face. Trebuie să înțelegeți că sunteți de utilitate publică și trebuie să funcționați sub anumite reguli! Eu reprezint cetățenii, de asta am venit să spun că argeșenii sunt nemulțumiți de faptul că nu există dispecerat. Nu mai are ce să se schimbe! Dispeceratul va exista mai devreme sau mai târziu!” Taximetriștii vor din partea primăriei o amânare pentru a putea să-și desfășoare activitatea în condiții normale. “Vrem din partea primăriei o hârtie din care să reiasă că ne putem desfășura activitatea, că nu vom avea probleme cu poliția și RAR ul”

Sub protecția anonimatului, taximetriștii ne-au spus că o licență de taxi la Curtea de Argeș se vinde la negru cu suma de 3.000 euro.  Chiar și așa ca să cumperi o licență este foarte greu, deoarece proprietarii le țin în conservare. Practic, pe străzile din Orașul Regal nu au existat niciodată 134 de taxiuri.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *