Argeșenii dezinteresați de cheltuirea banului public

La dezbaterea publică pe marginea bugetului organizată în Sala Mare a primăriei Curtea de Argeș au fost prezenți câțiva consilieri și o mână de argeșeni. Ca în fiecare an, singurul om de afaceri prezent în sală la dezbaterea bugetului a fost Liviu Nicolae, care a și avut câteva întrebări pertinente legate de zona de lângă strand și spitalul municipal.

Primarul Constantin Panțurescu a răspuns tuturor solicitărior în stilul caracteristic, concis și la obiect. Principalele doleanțe ale argeșenilor prezenți la dezbatere au fost legate de asfaltarea și reabilitarea unor străduțe sau a unor bucăți mai mici de străzi care nu au fost prinse în marile proiecte de asfaltare-str. Progresului, o străduță din cartierul Marina, str. Ulița Poștei 130 m, str. Valea Doamnei, str Bușaga între văi. Aici oamenii au cerut canalizare, gaze și asfalt. “Toate solicitările primite de la dumneavoastră pentru străduțele acestea mici vor intra în programul de lucrări al Serviciului Public de Gospodărire Comunală, nu vor intra pe investițiile mari”, a explicat primarul Panțurescu.  O altă problemă ridicată de cetățenii prezenți în sală a fost anveloparea blocurilor. “Noi nu putem să facem nimic, deoarece blocurile sunt proprietate privată! Așteptăm ghidul care se va deschide în curând, să vedem dacă va fi deschisă o axă pe fonduri europene. Dacă se va întâmpla acest lucru, vă promit că vom accesa fonduri pentru anveloparea blocurilor”, a adăugat primarul.

Omul de afaceri liberal, Liviu Nicolae, a cerut informații despre cele de 2 ha de teren pe care le deține primăria în zona ștrandului. “Avem un proiect făcut pentru zona de lângă ștrand, dacă doriți puteți să veniți să vedeți despre ce este vorba. Suntem în discuții și cu cei de la Hidroelectrica pentru acel teren ca să putem amenaja întreaga zonă”, a mai spus primarul Constantin Panțurescu. O altă problemă ridicată de Liviu Nicolae a fost legată de anveloparea spitalului deoarece în anumite zone au apărut pete de mucegai pe tavan. Edilul a explicat că anveloparea nu este terminată și că anumite probleme au fost inevitabile, fiind un proiect de mare anvergură, însă în momentul în care se va finaliza toate daunele vor fi remediate și vom avea unul dintre cele mai moderne spitale.

De asemenea, la dezbatere a participat și reprezentanta unui ONG care a declarat că are propuneri viabile pentru Municipiul Curtea de Argeș. Primarul a fost receptiv și a stabilit imediat o întâlnire de lucru la începutul săptămânii pentru a vedea ce se poate face în acest an.

La final, consilierul Madalin Marinescu a avut o intervenție legată de reabilitarea str Nordului. Vicepreședintele PNL Curtea de Argeș a întrebat dacă au fost prinși bani în proiect pentru prelungirea str Nordului până pe str Valea Iașului. Primarul a spus că prioritar în acest an este modernizarea str. Nordului, însă pe viitor sunt șanse să se extindă până la str Valea Iașului.

About The Author

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *